Houten houdt Visé op punt, Brachten belangrijk

BENE-Leagueploeg Houten heeft gisteravond knap een punt van hoogvlieger Visé gepakt. Het bleef met dank aan keeper Bjorn Brachten (foto) in The Dome 26-26.

Even voor het eindsignaal keerde de doelman van de thuisploeg de laatste inzet van de Belgen. Met nog twee minuten op de klok stopte Brachten ook een strafworp van Belgisch international Hamza Hadzic.

16-14
In de eerste helft stond de Utrechtse promovendus zelfs voor. Na 12-7 kwamen de gasten in het wit-blauw nog voor het rustsignaal terug tot 16-14.

Ook na de pauze had Houten kans op beide punten. Met twee doelpunten in het slot was rechterhoekspeler Nils Idema belangrijk, maar uiteindelijk niet doorslaggevend voor de ploeg van Job Reumer.

Turkije
Na het uur vierde Houten, dat eerder op eigen vloer van Izegem won, de remise uitbundig. Bij het Visé van landgenoot Florent Bourget gaat de focus op het Europese uitduel van zondag. Dan wacht in de EHF European Cup de Turkse thuisploeg Beykoz.