Skip to main content

Houten levert BENE-Leaguelicentie in

Houten keert na één jaar terug naar de eredivisie. De Utrechtse formatie levert  op eigen initiatief de BENE-Leaguelicentie in. 

Advertentie

In een persbericht legt kartrekker en financier Dick Jacobs de keuze van Houten uit: “Dit eerste jaar op het hoogste niveau heeft voor wat betreft belangstelling van publiek, TV en sponsoren niet gebracht waar we op gehoopt hadden.”

“In de twee jaar dat we kampioen werden van de eredivisie hebben we meer uitverkochte wedstrijden gehad dan in het afgelopen seizoen. De BENE-League leeft blijkbaar niet in onze regio”, concludeert Jacobs.

Regio
In augustus 2019 debuteerde Houten in de grensoverschrijdende topcompetitie. In Noord-Holland wist de promovendus landskampioen Aalsmeer te vloeren. In het vervolg van de competitie wist de formatie van Rick Louw, die wordt opgevolgd door Freek Gielen, nog maar twee keer te winnen.

“Om op dit niveau mee te doen heb je echt veel meer faciliteiten en vrijwilligers nodig, die verstand van zaken hebben om dat uit te bouwen. Ze zijn er misschien wel, maar wij wisten ze tot nu toe niet vinden. Wij hopen dat de regio Utrecht haar topsporthandbal kan behouden, helaas zal dit niet gaan zonder samenwerking met alle omliggende clubs”, besluit Jacobs.

Quintus
Eerder deze week liet Quintus, kampioen van de eredivisie, weten geen promotiewens in te dienen bij de bond. E&O eindigde als tweede in de competitie onder de BENE-League.

Foto: FotoReza

Advertentie