Skip to main content

Houten neemt geblesseerde Van der Velden over

Houten heeft een nieuwe hoekspeler. Pieter van der Velden (23) komt over van Volendam.

Advertentie

Van der Velden maakte de meeste van zijn speelminuten in Noord-Holland in de opleidingsploeg. Twee weken geleden is de linkerhoekspeler aan zijn knie geopereerd waardoor zijn entree in The Dome nog even op zich laat wachten.

“Ondanks mijn blessure heb ik enorm veel zin in om straks bij Houten aan de slag te gaan”, vertelt Van der Velden. Eerder droeg hij ook het wit-groen van Quintus. “Het lijkt mij ontzettend gaaf om met dit team een goede middenmoter en vaste waarde in de BENE-League te worden!”

Trainer/coach van Houten Job Reumer is in zijn nopjes met de aanwinst: “Pieter is gewend aan het niveau van de BENE-League en, misschien wel nog belangrijker, gewend aan het spelen van finales. Die ervaring kan hij overbrengen op de rest van het team. Verder is Pieter snel, heeft een goede techniek en zijn spel is attractief. Voor dit soort spelers komen mensen naar de sporthal.”

Van der Velden kan samen met Sjoerd Brakenhoff de linkerhoekpositie bezetten. De jonge Arnhemmer heeft net als Kevin Suiters en Rick van Soest verlengd in Utrecht.

Houten speelt vanmiddag om de twaalfde plaats in de BENE-League. In Beek wordt eredivisiekampioen BFC getroffen en de winnaar speelt na de zomer op het hoogste niveau van het land. Het heenduel eindigde een week geleden in 33-33.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie