Skip to main content

Houten trekt beladen duel naar zich toe

By 19 januari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Houten heeft door een benauwde overwinning op rivaal DFS Arnhem (34-33) de koppositie in de eredivisie overgenomen van Tachos.

Advertentie

In The Dome stonden gisteravond twee geprikkelde ploegen tegenover elkaar. Een week geleden ging het treffen na een positieve zelftest aan de zijde van de gasten niet door. De GGD werd tot frustratie van Houten niet ingeschakeld.

Na één helft (19-19) sloeg Houten na de pauze even een gaatje. De tiende van Dennis Vesters betekende de 24-22. Uitgerekend Sofiane Rhouma zorgde even later weer voor de gelijke stand.

Rood voor De Bok
De rechterhoekspeler van DFS Arnhem is in de winter teruggekeerd. Enkele maanden eerder besloot Rhouma nog naar Houten over te stappen, maar door het uitblijven van genoeg speelminuten keerde de linkspoot de geel-zwarten de rug toe. Bij al zijn vijf doelpunten in The Dome keek Rhouma even naar de bank van Houten.

Advertentie

Na de 28-25 van Niels Idema moest de thuisploeg een rode kaart verwerken. Na een nieuwe overtreding zat de wedstrijd er voor captain Ruben de Bok, een speler met een rijk verleden bij DFS Arnhem, vroegtijdig op. Met zijn vierde zorgde Dani Blom bij 33-32 voor zweet op het voorhoofd bij Houten-coach Freek Gielen.

Dertien doelpunten
Het was niet verrassend topschutter Vesters die de partij in het voordeel van de kampioenskandidaat uit Utrecht besliste. De dertiende van de lange rechteropbouwer, vol in het kruis, betekende de 34-32 waarna de aansluitingstreffer van Max Voermans voor DFS Arnhem te laat kwam.

Na vijftien wedstrijden heeft Houten net als Tachos 27 punten maar een beter doelsaldo (+108 om +91). Dit weekend ontvangt de formatie van Gielen middenmoter GHV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie