Houten wint slotduel van Hercules

De handballers van Alphadeuren/Houten hebben hun laatste wedstrijd in de nacompetitie overtuigend weten te winnen van het Haagse Hercules. Na een 16 – 10 ruststand werd het uiteindelijk 35 – 26.

Tot een stand van 4 – 4 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna was het Houten dat het initiatief nam en uitliep van 10 – 5. Deze voorsprong werd later nog verder uitbereid naar 15 – 7. In de slotfase van de eerste helft kroop de ploeg van Maarten Roestenburg weer iets dichterbij (16 – 10).

In de tweede helft bleven de krachtsverhoudingen ongewijzigd. De thuisploeg was simpelweg sterker. Hercules maakte tegelijk ook niet echt aanstalten om het gat te dichten. Waarschijnlijk omdat ook de Hagenaren al zeker waren van handhaving. In sporthal de Dome eindigde het duel in 35 – 26.

Door de overwinning eindigt Houten op de tweede plaats in de degradatiepoule. Hercules eindigde als vierde.