Skip to main content

Houtepen maakt volgende stap

By 5 januari 2022Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Jeugdinternational Thomas Houtepen (19, rechts op de foto) speelt na de zomer voor de opleidingsploeg van de Duitse Bundesliga-club TBV Lemgo.

Advertentie

Na één seizoen gaat hij TV Cloppenburg inruilen. Via Aalsmeer kwam Houtepen in 2021 bij de club uit de derde Bundesliga terecht. “Ik ben Cloppenburg dan ook dankbaar. Ik heb me door de stap naar Duitsland in de kijker willen spelen en dat, dat zo snel is gelukt maakt me heel blij”, vertelt Houtepen.

“Bij Lemgo hoop ik heel veel minuten in het tweede team te maken, maar ook mee te trainen met het eerste. De hoofdcoach van Lemgo kennende, Florian Kehrmann, is die kans aanwezig. We hebben daar goed over gesproken”, vertelt Houtepen enthousiast.

Bij TBV Lemgo komt Houtepen een aantal landgenoten tegen. “Niels Versteijnen en Niko Blaauw ken ik al goed. Dat helpt in een nieuwe omgeving. Ik heb vooral voor Lemgo gekozen, omdat ik veel vertrouwen heb ik de trainers. De professionele omgeving binnen de club spreekt me aan. Het lijkt weer op mijn tijd bij de HandbalAcademie en dat heeft goed voor me gewerkt.”

Advertentie