Skip to main content

HSG Bad Wildungen Vipers wint degradatieduel in Bundesliga, ook hoogvliegers zegevieren

By 29 januari 2024Buitenland, Duitsland, Voorpagina

In speelronde twaalf op het hoogste niveau van Duitsland een belangrijk resultaat voor degradatiekandidaat HSG Bad Wildungen Vipers. Geen verrassingen in het linkerrijtje van de Bundesliga. Een overzicht.

Advertentie

Tessa Bremmer en Mart Aalderink hebben met HSG Bad Wildungen Vipers het degradatieduel met BSV Sachsen Zwickau naar zich toegetrokken. Met een sterke Larissa Schutrups in de laatste twintig minuten onder de lat, zes stops (vijftig procent), werd het 23-21 (13-9) voor de nieuwe nummer elf van de Bundesliga.

Jessie van de Ruit
Waar Anouk Nieuwenweg met een blessure op de bank bleef, had ook spelmaker Jessie van de Ruit een mooi aandeel in de thuiszege. De van VOC overgekomen creatieveling scoorde vier keer en gaf twee assists. Even is HSG Bad Wildungen Vipers veilig.

De koppositie in Duitsland blijft in handen van SG BBM Bietigheim. De club van tweevoudig doelpuntenmaker Kelly Dulfer overleefde de uitwedstrijd met uitdager HSG Blomberg-Lippen: 23-26 (8-14).

Advertentie

HSG Bensheim/Auerbach
SG BBM Bietigheim staat op 23 punten. Thüringer HC en HSG Bensheim/Auerbach volgen op drie punten. Laatstgenoemd team versloeg afgelopen weekend TSV Bayer 04 Leverkusen. Het werd na 17-12 halverwege 32-26 voor HSG Bensheim/Auerbach. Landgenoten Sarah Dekker (zeven goals) en Fem Boeters (twee) vonden het net.

Ook winst voor nummer vier Borussia Dortmund. Het team van Henk Groener maakte laat de winnende tegen Buxtehuder SV: 25-26 (11-14). Harma van Kreij maakte vier goals voor de gasten in het geel-zwart. International Tess Lieder keerde zes ballen (28 procent) van Buxtehuder SV.

Transfer naar Denemarken
Zoë Sprengers ontbrak bij Borussia Dortmund. Zij heeft afgelopen weekend haar aanstaande overgang naar het Deense Nykøbing bekendgemaakt.

Foto: FotoReza

Advertentie