Skip to main content

HSG Bensheim/Auerbach laat Visser gaan

Het doorlopende contract van cirkelspeler Dionne Visser (27) bij HSG Bensheim/Auerbach wordt aanstaande zomer al beëindigd.

Advertentie

Reden voor het vroegtijdig stoppen van de samenwerking is de hoge belasting voor Visser bij de nummer twee van de Bundesliga. Haar contract in Duitsland liep door tot en met juni 2025.

Afgelopen zomer onderging Visser een tussenwerveloperatie. Na zeven maanden revalideren maakte de blondine in februari haar rentree. Visser, die in 2019 overkwam van SG 09 Kirchhof, kwam zo nog in actie in de EHF European League.

“Met pijn in het hart moet ik na dit seizoen mijn carrière beëindigen”, laat Visser weten op de website van HSG Bensheim/Auerbach. “Na de operatie aan mijn rug werd duidelijk dat ik de intensieve werkdruk die de club ook volgend seizoen weer zou krijgen niet meer aankon.”

In 2019 maakte Visser, die bij HSG Bensheim/Auerbach hulp heeft gekregen van positiegenoot Jill Kooij, haar opwachting in Oranje. In Oldenburg liet toenmalig bondscoach Manu Mayonnade haar tegen Duitsland debuteren.

Eerder besloot teamgenoot bij HSG Bensheim/Auerbach Sarah van Gulik ook na het lopende seizoen af te zwaaien.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie