HSG Bensheim/Auerbach stuit Borussia Dortmund in beker

By 30 januari 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Niet Borussia Dortmund, maar thuisploeg HSG Bensheim/Auerbach heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de Final4 van de DHB Pokal: 34-33.

In een spannende tweede helft wist HSG Bensheim/Auerbach de nummer drie van de Bundesliga voor te blijven. Na de 24-26 van landgenoot Sarah van Gulik kwam de thuisploeg bij 27-27 voor het eerst gelijk. Bij 33-32 stond HSG Bensheim/Auerbach voor het eerst aan de goede kant van de score.

Helen van Beurden
De eerste helft was nog voor de gasten uit Dortmund. Bij 17-21 zocht de formatie van Henk Groener bij een marge van vier de kleedkamer op. Namens de bezoekers scoorde Zoƫ Sprengers twee keer.

Aan de overkant vonden ook landgenoten Van Gulik (drie doelpunten), Myrthe Schoenaker en Dionne Visser het net. Onder de lat van HSG Bensheim/Auerbach kwam Helen van Beurden tot negen stops (30 procent).

Favoriet uit Bietigheim
Titelhouder SG BBM Bietigheim heeft zich wel voor het finaleweekend van de Duitse beker geplaatst. Op bezoek bij HSG Bad Wildungen Vipers werd het liefst 33-47. Inger Smits (vijf treffers) en Kelly Dulfer (vier) verschalkten beiden doelvrouw van HSG Bad Wildungen Larissa Schutrups. Laatstgenoemde kwam afgelopen weekend nog tot zeventien reddingen (26 procent).