Skip to main content

HSG Nordhorn-Lingen klampt aan, weer goals Ten Velde

Het Duitse HSG Nordhorn-Lingen klampt in de tweede seizoenshelft aan. De tweede Bundesliga-club waar Bart Ravensbergen (foto) bezig is aan zijn afscheidstournee pikte gisteren nog maar eens twee punten op en mengt zich in de promotiestrijd.

Advertentie

HSG Nordhorn-Lingen, waar Sander Visser nog altijd geblesseerd moet toekijken, was veel te sterk voor HC Empor Rostock: 29-19. Transfertarget Ravensbergen kwam tot twaalf stops (veertig procent). In de zomer verkast de international naar Frisch Auf Göppingen.

HSG Nordhorn-Lingen is al zes wedstrijden ongeslagen en zo naar plaats vijf op het tweede niveau van Duitsland geklommen. Het gat met runner-up ThSV Eisenach is nog maar drie punten: 33 om 36. Koploper HBW Balingen-Weilstetten heeft er 40 en koerst af op de titel.

Het TuS N-Lübbecke van Rutger ten Velde bezet met 35 punten plaats drie. Op vrijdagavond werd afgerekend met Die Eulen Ludwigshafen: 33-25 (14-10). Linkerhoekspeler Ten Velde, die in de vorige speelronde tien keer scoorde, maakte vijf uit vijf.

Foto: FotoReza

Advertentie