Skip to main content

HSG Nordhorn-Lingen met lege handen tijdens rentree

Het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen heeft de rentree in de Bundesliga niet kunnen opleuken met puntwinst. Het Bergischer HC van Jeffrey Boomhouwer zegevierde donderdagavond bij de grens tussen Duitsland en Nederland met 21-26. 

Advertentie

Na de 1-3 van Boomhouwer vroeg de coach van HSG Nordhorn-Lingen bij 1-5 een time-out aan. In het tweede deel van de eerste helft kwam de thuisploeg, gesteund door meer dan tweeduizend fanatiekelingen, terug tot 11-11.

De inbreng van Robert Weber was groot. De international van Oostenrijk kwam afgelopen zomer uit de hoge hoed van HSG Nordhorn-Lingen. Weber, oud-speler van onder meer SC Magdeburg, is de gewaagde concurrent van landgenoot Alec Smit. “Ik moest wel even slikken toen ik hoorde over de transfer, maar eigenlijk ben ik er heel blij mee. Hij is 33, heeft veel ervaring en ik kan veel van hem leren. Daarnaast gunt hij zijn teamgenoten ook speelminuten”, vertelt Smit op donderdagavond.

Strafworp
De Limburger kwam in de openingspartij tegen Bergischer HC eventjes in de ploeg. Het betekende het debuut van Smit in de Bundesliga. Ook Patrick Miedema en doelman Bart Ravensbergen maakten voor het eerst speelminuten op het hoogste niveau in Duitsland. Laatstgenoemde keerde onder meer een strafworp van Boomhouwer.

Advertentie

Tot 15-16 kon HSG Nordhorn-Lingen mee. In het slotkwartier maakte Bergischer HC minder fouten. Tevens straften de gasten de slordigheden aan de zijde van Toon Leenders en consorten af. Zo kwam Boomhouwer vanuit de linkerhoek tot vijf treffers.

Punten pakken
“Er had vanavond meer ingezeten. We hebben deze wedstrijd zelf uit handen gegeven”, concludeert Leenders na het uur. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we erin kunnen blijven. Zeker in eigen huis, met zoveel steun, kunnen we tegen mindere ploegen punten pakken. Vandaag maakte Bergischer HC minder fouten.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we erin kunnen blijven”

Nicky Verjans werd tijdens de rentree van HSG Nordhorn-Lingen buiten de selectie gelaten. De routinier is volledig hersteld van slepende fysieke ongemakken. “Ik ben topfit”, glimt Verjans. “De coach moet zeventien spelers kiezen. Afgelopen weekend in de beker zat ik er wel bij. Vanavond niet.”

HBW Balingen-Weilstetten
Op zondag 1 september vervolgen de landgenoten bij de rood-zwarten het Bundesliga-seizoen. HSG Nordhorn-Lingen gaat op bezoek bij HBW Balingen-Weilstetten. De opponent promoveerde in de lente als kampioen van de tweede Bundesliga naar de hoogste divisie in Duitsland.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie