Hubo Initia Hasselt te sterk voor Olse Merksem

In de zevende wedstrijd van de play-offs ontving Hubo Initia Hasselt het Antwerpse Olse Merksem in de Alverberg. Een duel tussen de eerste en de laatste in de stand, maar zeker niet minder spannend, want in de heenwedstrijd haalden de Hasselaren het nipt met 22-23. Deze keer ging het vlotte voor de Hasselaren: 34-25 winst.Inline afbeelding 1

De wedstrijd leek bliksemsnel te beginnen, getuige de 1-1 stand na één minuut. Dan was het echter goed vier minuten wachten op een volgend doelpunt. Merksem bleef op voorsprong onder meer door een trefzekere Jacobs: 3-4 na negen minuten. In een gelijkopgaande, maar slordige wedstrijd konden Köhlen, Bogaerts en Robyns Initia telkens één doelpunt op voorsprong houden. Ooms werd vervolgens goed aangespeeld, en kon steevast afwerken: 11-9 na 20 minuten. De thuisploeg rekende op Jackers, Bogaerts en Van Criekinge om een ruststand van 17-14 op de bordjes te zetten.

Hasselt drukte meteen haar stempel op de tweede helft en liep via Bogaerts en Van Criekinge uit tot 19-14. Merksem prikte sporadisch tegen via Jacobs en Van Wesemael, maar kon Initia niet meer verrassen. Buciuman zette Merksem op een 24-18 achterstand en Initia speelde vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uit. De Hasselaren vergrootten zelfs de voorsprong tot negen doelpunten. Eindstand: 34-25.

Volgende week staat de moeilijke wedstrijd in en tegen Callant Tongeren op het programma om 20u15. Daarvoor spelen de dames om 17u30 de tweede finalewedstrijd in Bocholt.

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Tim Houbrechts 1, Simon Ooms 3, Xander Jackers 3, Kai Verhoeven, Ruben Roelants 1, Tom Robyns 4, Bram Van der Goten 1, Bart Köhlen 4, Eligio Pepels 4, Robbert Bogaerts 7, Mattias Van Criekinge 2, Andrei Buciuman 4
Tijdstraffen: –

Olse Merksem: Dennis Thijs 1, Jos Riské, Dimitri Van den Hoed 4, Wouter Sas, Sten Dielen, Rens Baeyens, Jeffrey Jacobs 9, Simon Van Den Bergh 4, Mike Tadeij, Jasper De Pillecyn, Kristof Van Wesemael 2, Johannes Verhoeven 2, Dirk Claessens 2, Raf Verbraeken, Hayon Alexandre 1