Hubo initia Hasselt te sterk voor Tongeren

In de achtste wedstrijd van de play-offs stelde Initia een plaats in de grote play-off finales veilig door op het veld van Tongeren de twee punten mee te nemen. De Hasselaren speelden efficiënter dan Tongeren en konden zo met 20-24 winnen.Inline afbeelding 1

In een moeilijke beginfase nam Tongeren via Schepers en Meijer de bovenhand tot 4-2 na 10 minuten. Van der Goten kon in de veertiende minuut terug orde op zaken stellen en Verhoeven lukte de de 5-6. Een voorsprong die Hasselt niet meer uit handen zou geven. De thuisploeg stapelde de missers op en kon slechts 8 keer scoren in de eerste helft. Van Criekinge legde een mooie voorsprong van vijf doelpunten vast aan de rust: 8-13.

In de tweede helft werd éénrichtingsverkeer genoteerd. Tongeren miste dat het een lieve lust was, waarop Hasselt steevast kon counteren en afwerken: 11-20 na 43 minuten. Wedstrijd gespeeld. Initia controleerde de wedstrijd volledig, maar moest toezien hoe Tongeren alsnog kon milderen tot een 20-24 eindstand.

Hasselt doet een uitstekende zaak: het is zeker van een plaats in de finales! Wie de tegenstander wordt is nog niet zeker, want Bocholt, Tongeren en KV Sasja maken nog een kans. Volgende week komt Sasja op bezoek in de Alverberg.

Callant Tongeren: Rudi Schenk (d), Joris Tack, Julien Devisch, Bram Schepers 1, Sebastien Jurdan 1, Jean-Paul Stijnen, Jeroen De Beule 6, Ben Luyten 1, Nathan Bolaers 1, Colin Glesner 2, Youri Denert (d), Martijn Meijer 6, Arber Qerimi 1, Yannick Glorieux 1
Tijdstraffen: 5x

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Tim Houbrechts 1, Simon Ooms 1, Xander Jackers, Kai Verhoeven 5, Ruben Roelants 1, Tom Robyns 1, Bram Van der Goten 3, Bart Köhlen 6, Eligio Pepels 1, Robbert Bogaerts 4, Mattias Van Criekinge 1, Andrei Buciuman

Scheidsrechters: Evers – Tuinstra