Skip to main content

Hurry-Up Europees opnieuw naar Emmen

By 3 januari 2017Buitenland, Voorpagina

JMS/Hurry-Up speelt ook het volgende thuisduel in de Europese Challenge Cup in de hal van buur E&O. Op zondag 26 februari komt het Slowaakse MSK Povazska Bystrica naar Drenthe.

Advertentie

Door een waanzinnige return in Emmen plaatste Hurry-Up zich eind november voor het eerst in de geschiedenis van de club voor de laatste zestien van het derde Europese bekertoernooi. Göztepe SK uit het Turkse Izmir werd in een kolkende sporthal in Emmen verslagen.

Tijdens de loting werd de formatie van Vlijm gekoppeld aan MSK Povazska Bystrica uit Slowakije. Het thuisduel – wederom de return – wordt opnieuw afgewerkt in Emmen, doordat de hal van de Drentse oranjehemden niet voldoet aan de Europese maatstaven. Beide buren hebben goede ervaringen overgehouden aan het afgelopen Europese duel tegen de Turken.

Gewenste nieuwelingen
Op zaterdag 18 februari speelt Hurry-Up het heenduel in Slowakije. Acht dagen later valt op zondagmiddag de beslissing. Het eerste fluitsignaal in carnavalesk Emmen klinkt om 17:00.

Of de debutant van de BENE-League tijdens de Europese tweeluik kan beschikken over gewenste nieuwelingen is onzeker. Een akkoord werd niet bereikt met buitenlandse proefspelers en dus blijft de spoeling dun in Zwartemeer. Wel keert Kevin Bos na een Duits avontuur terug bij de club die hij in de zomer verliet.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie