Skip to main content

Hurry-Up hoopt op ‘Wonder van Bystrica’

By 23 november 2019Voorpagina

Hurry-Up staat in de derde kwalificatieronde van de Challenge Cup voor een loodzware opgave. De BENE-League ploeg moet in Zweden een achterstand van elf goals goed maken. In 2017 flikten de Zwartemeerders het kunstje. 

Advertentie

In Emmen kon Hurry-Up de Zweedse koploper Alingsas HK één helft bijbenen (12-12). Na de rust was de koek op en liepen de gasten uit Scandinavië ver uit.

Bij 21-32 klonk het eindsignaal. Zo lijkt de return in Zweden een formaliteit. Vrijdagochtend is Hurry-Up op de bus naar Noord-Europa gestapt. Vanavond wacht Alingsas HK in het Europese bekertoernooi.

Suelmann
In 2017 maakte Hurry-Up in de Challenge Cup een achterstand van elf doelpunten goed. In Slowakije tegen MSK Povaszka Bystrica ging de ploeg van toenmalig coach Martin Vlijm met 30-19 ten onder. De return in Emmen eindigde, onder meer door 13 doelpunten van Ronald Suelmann, in 32-19.

Tongeren
Hurry-Up treed met weinig zelfvertrouwen aan in Zweden. Dinsdagavond wist de formatie van Joop Fiege alweer niet te winnen in de BENE-League. Tongeren ging in Zwartemeer met twee punten aan de haal (30-31). De laatste competitiezege van de oranjehemden werd in september behaald.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie