Skip to main content

Hurry-Up houdt hoofd boven water in Turks handbalfeest

By 20 november 2016Buitenland, Voorpagina

JMS/Hurry-Up heeft in het kader van de Challenge Cup met twee doelpunten verschil verloren van Göztepe SK. In het Turske Izmir werd het 22-20. Door het resultaat houdt de ploeg van Vlijm zicht op de volgende ronde.

Advertentie

Bij 22-16 leek Hurry-Up in de imposante hal in Izmir af te stevenen op een duidelijke verliespartij. “Ze liepen zes doelpunten uit”, legt aanvoerder Ronald Suelmann uit op RTV Drenthe. “Dan is het een beetje zo: breek je of breek je niet. Toen hebben we het goed opgepakt.”

Acht minuten voor het eind startte de Drentse ploeg met succes een slotoffensief. “Wanneer je in Emmen goed speelt is het zeker mogelijk een goed resultaat te halen”, zegt de rechteropbouwer tevreden. “Nu is het nog een wedstrijd. Bij 22-20. Een mooie uitgangspositie voor volgende week.”

Drieduizend Turken
Met drieduizend Turkse supporters was de sfeer in Izmir ongekend. “Ik heb veel wedstrijden gespeeld, maar nog nooit zo”, keek de aanvoerder van Hurry-Up zijn ogen uit. “Drieduizend man op de tribune die vanaf minuut één tot na de wedstrijd zingen. Een groot handbalfeest. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je het doet.”

Zaterdagavond is de return. Niet in Zwartemeer, maar in Emmen. De hal van de oranjehemden kwam niet door de officiële keuring van de EHF. Liefst vierhonderd Turkse supporters reizen Göztepe SK achterna. Het duel is live te zien op Podium.TV.

 

Foto: Göztepe SK

Advertentie