Skip to main content

Hurry-Up houdt twee punten over aan spannende krachtmeting met Volendam

By 6 september 2020Voorpagina

Hurry-Up heeft in de eerste speelronde in de HandbalNL League Volendam weten te verslaan. Dat deden de Zwartemeerders op het nippertje: 27-26.

Advertentie

Het vernieuwde Volendam, met Marnix Roos en Tom Zwarthoed op rechts, startte sterk in Drenthe. Eerstgenoemde prikte drie keer raak en ook Florent Bourget was op schot.

Door stops van Dennis Schellekens stond Volendam met 6-9 voor. In het tweede deel van de eerste helft kwam Hurry-Up terug. René Jaspers tekende voor de 10-10 en Ronald Suelmann bracht de thuisploeg vlak voor rust zelfs aan de goede kant van de score (14-12).

Directe rode kaart
Jort Neuteboom maakt de opmars van Hurry-Up niet meer mee. De linkeropbouwer van de gasten uit Noord-Holland kreeg een directe rode kaart na een overtreding op Suelmann. Het scheidsrechterduo Geraets/Geraets was na kort overleg onverbiddelijk voor Neuteboom, die een verleden in Zwartemeer heeft.

Advertentie

Bij 25-21 en minder dan tien minuten op de klok leek Hurry-Up op weg naar een duidelijke overwinning. Tot invaller onder de lat Rob Goudriaan een grote sta-in-de-weg bleek voor de formatie van Joop Fiege. Bourget, topschutter in het duel met acht doelpunten, en Zwarthoed zorgden voor de verrassnede gelijke stand (25-25).

Schone taak
Jeugdinternational Goudriaan wordt in Volendam gezien als een grote belofte. De van Hellas overgekomen goalie heeft de schone taak, samen met Schellekens, het stoppen van Gerrie Eijlers in het vissersdorp te doen vergeten. Met een vangbal op het schot van aanwinst van Hurry-Up Sverre Jansen én stop in de break-out viel Goudriaan goed in.

Met nog dertig tellen op de klok had Volendam bij 27-26 balbezit. In een uiterste poging gelijk te maken mikte Roos over. De thuiszege van Hurry-Up werd door het publiek, in beperkte mate welkom in Zwartemeer, groots gevierd.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie