Skip to main content

Hurry-Up kan vliegticket naar Athene boeken

By 17 september 2022Voorpagina

Pas in het slotkwartier heeft Hurry-Up de return in de eerste ronde van de EHF European Cup van HC Berchem weten te winnen: 29-26 (9-13).

Advertentie

Door de tweede zege op de Luxemburgers is de BENE-Leagueploeg geplaatst voor de tweede ronde van Europa. Eind oktober wacht het tweeluik met AEK Athene. Ook competitiegenoten LIONS, Volendam en Visé uit België stromen dan in.

David Ferreira
In Emmen leek Hurry-Up lang naast de overwinning te grijpen. Na 9-13 bij rust stond het zelfs even 10-15 voor HC Berchem. Na stops van Portugees David Ferreira was het landgenoot Goncalo Gracio die het publiek bij 24-22 op de banken hielp.

Een week geleden was Hurry-Up in Luxemburg op voorsprong gekomen. Na de 30-32 op HC Berchem liep het ook vanavond in Drenthe goed af voor de formatie van Joop Fiege. Daar was een sterk slot voor nodig.

Zes doelpunten
Harm Meijer (foto) bepaalde de eindstand in Emmen. De rechterhoekspeler van Hurry-Up maakte tegen HC Berchem net als penaltyspecialist René Jaspers zes doelpunten. De acht goals van Raphael Guden van HC Berchem waren uiteindelijk tevergeefs.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie