Skip to main content

Hurry-Up klampt na thuiszege aan

Door winst in eigen huis op Houten doet Hurry-Up nog mee in de HandbalNL League. Het werd vanavond in Zwartemeer 34-26 voor de thuisploeg die op drie punten is gekomen.

Advertentie

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd waren de nummers vijf en zes van de nacompetitie gelijk aan elkaar: 10-10. Voor rust liep Hurry-Up, in de eerste speelronde niet opgewassen tegen titelhouder LIONS (30-29), uit naar 17-13.

Vooral de rechterkant bestaande uit strafworpnemer Daniel Tako en Harm Meijer (foto) waren op schot. Aan de overkant volgde linkspoot Bram Versteegden het voorbeeld van zijn armgenoten door door de Drentse defensie te dansen.

Mees de Ruiter
Na 22-19 ging het mis voor Houten. Te vaak leverden de gasten, een jaar geleden nog kampioen van de eredivisie, de bal in. Bij 28-20 was het verschil tussen Hurry-Up en Houten voor het eerst acht doelpunten.

Advertentie

In de rommelige slotfase deden invallers Mees de Ruiter, doorgebroken bij Handbal Utrecht in de landelijke jeugddivisie, en cirkelspeler Anes Devedzic vrolijk mee met de voorstelling van de linkshanders. Ook de tieners vonden in Drenthe het net.

Bevo-thuis
Met drie punten klampt Hurry-Up aan bij de topploegen van Nederland. Aanstaande vrijdagavond ontvangt de formatie van Sven Hemmes Bevo. Dat is tevens de laatste thuiswedstrijd van Hurry-Up in de HandbalNL League, want in de staart van de play-offs moeten de oranje-zwarten nog uit naar Volendam en Aalsmeer.

Houten hoopt deze lente op lijfsbehoud. De nummer zes van de HandbalNL League speelt in een best-of-two met de eredivisiekampioen, BFC is op weg naar de titel, om een plaats in de BENE-League.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie