Skip to main content

Hurry-Up ontvangt Volendam, degradatieduel in Kwinstheul

In België zijn dit weekend alle ogen gericht op Achilles Bocholt – Sporting Pelt. Tegelijkertijd in de BENE-League in Zwartemeer een interessante confrontatie.

Advertentie

Over de grens komen de nummers twee en drie van de ranglijst elkaar tegen. In eigen land wordt naar Hurry-Up – Volendam gekeken. De gasten uit het vissersdorp hebben na acht duels een punt meer dan de thuisploeg: negen om acht.

In Drenthe doet de winnende partij goede zaken in de strijd om de Final4. Met in totaal 22 speelrondes die afgewerkt gaan worden is de BENE-League pas net op gang. Waar Volendam vorig weekend tegen Initia Hasselt wist te overtuigen (31-20), hield Hurry-Up – waar de huidige topschutter van de competitie René Jaspers speelt – een punt over aan het uitduel in Neerpelt (26-26).

Ook in speelronde negen: Quintus – Bevo. Op papier een degradatieduel. De Heulse promovendus heeft twee punten, de gasten uit Panningen nog een punt minder. De laatste plaats is dan ook opvallend genoeg voor Bevo dat met jongens als Jeroen van den Beucken, Dario Polman en Niek Jordens speelt.

Programma BENE-League:
Aalsmeer – Tongeren
Hurry-Up – Volendam
Initia Hasselt – Visé
Achilles Bocholt – Sporting Pelt
AtomiX – LIONS
Quintus – Bevo

Top-5 BENE-League:
1. LIONS 8-15
2. Achilles Bocholt 8-14
3. Sporting Pelt 8-13
4. Aalsmeer 8-10
5. Volendam 8-9

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie