Skip to main content

Hurry-Up rekent in tijdstraffenfestijn af met Bevo

Bijna een uur lang stond Hurry-Up vanavond voor tegen Bevo en toch kregen de geplaagde gasten uit Panningen met nog drie seconden nog de kans in de BENE-league gelijk maken. Zover kwam het in het tijdstraffenfestijn niet: 32-31 (18-17).

Advertentie

Met nog even te gaan miste zevenvoudig doelpuntenmaker René Jaspers zijn enige strafworp. Na een time-out probeerde goalie van Bevo Arjan Versteijnen linkerhoekspeler Kaj Geenen met een laatste lange bal te bereiken, maar dat lukte niet waardoor de twee punten in Zwartemeer bleven.

Serras en Miedema
Bij 10-7, 13-10, 21-18 en ook 25-21 leek Hurry-Up op weg naar de thuisoverwinning. Keer op keer gaf Bevo niet op. Met negen treffers speelde Kobe Serras een hoofdrol in de achtervolging van de formatie van Richard Curfs. Ook vanavond in Drenthe kon de hoofdtrainer geen beroep doen op geblesseerden Niek Jordens, Sybren Stijweg, Eligio Pepels en Dario Polman.

In het slot was vooral Patrick Miedema (foto) namens Hurry-Up trefzeker. De spelbepaler is verkozen tot Speler van de Maand oktober en liet in het inhaalduel met de Noord-Limburgers zien waarom. Miedema kwam tegen Bevo tot acht belangrijke doelpunten.

Advertentie

Achttien in totaal
Na het laatste fluitsignaal zocht Bevo, dat nog maar twee punten heeft in de BENE-League, chagrijnig de kleedkamer op. Niet alleen door het uitblijven van de beloning na niet opgeven, maar ook het aantal tijdstraffen zat de geel-blauwen dwars: liefst tien. Door de zes van Hurry-Up kwam het eindtotaal op liefst zestien keer brommen op de bank.

Door de thuisoverwinning komt Hurry-Up op tien punten en daarmee hebben de oranje-zwarten het linkerrijtje van de competitie weer in het vizier. Waar Bevo zaterdagavond op bezoek gaat bij hekkensluiter AtomiX, gaan de Zwartemeerders proberen in de EHF European Cup vijf doelpunten tegen oud-winnaar AEK Athene goed te maken.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie