Hurry-Up schrijft geschiedenis met plaatsing voor achtste finale

By 27 november 2016Buitenland, Voorpagina

JMS/Hurry-Up heeft zich door een 28-25 overwinning op het Turkse Göztepe SK geplaatst voor de laatste zestien van de Europese Challenge Cup. Twintig seconden voor tijd kregen de gasten uit Izmir de kans het tweeluik in hun voordeel te beslissen.

In een kolkende sporthal in Emmen, waar vierhonderd Göztepe-supporters indruk maakten, golfde het spel op en neer. Via hoekspelers Thies Berendsen en Bart Mik leek Hurry-Up bij rust een gaatje te hebben geslagen (16-12), maar door Turkse ster Örnek bleef het spannend.

Vijf minuten voor tijd prikten de gasten de 25-23 binnen, waardoor Hurry-Up na de 22-20 verliespartij in Turkije op de schopstoel zat. Een doelpunt van Vaidas Trainavicius bracht hoop terug bij de formatie van Martin Vlijm en de 1300 Nederlandse supporters.

Samenvatting
Met nog twintig seconden op de klok kon Göztepe SK alsnog het duel in hun voordeel beslissen. Doelman Babasafari ging mee in de aanval, kreeg prompt de bal en besloot af te drukken. Zijn schot vond het blok, waarna een volksfeest in Zuidoost-Drenthe losbarstte.

Check de ongekend spannende en absurde slotfase vanaf 9:14.

Door de drie doelpunten verschil scharen de oranjehemden uit Zwartemeer zich voor het eerst voor de achtste finales van de Challenge Cup. Daarmee schrijft coach Vlijm in zijn eerste jaar bij Hurry-Up meteen geschiedenis. Ook de vrouwen van Quintus plaatsten zich onlangs voor dezelfde ronde van het derde Europese bekertoernooi van Europa.