Skip to main content

Hurry-Up treft Turkse debutant in Challenge Cup

De loting voor de derde ronde van de EHF Challenge Cup heeft Hurry-Up gekoppeld aan het Turkse Göztepe SK. De opponent uit Izmir debuteert in Europa.

Advertentie

Göztepe eindigde in de reguliere competitie op een knappe tweede plaats in Turkije. In vierentwintig wedstrijden verloor de ploeg slechts zes keer. Alleen Champions League-deelnemer Besiktas verspeelde minder punten. In de play-offs stelden de rood/gelen van coach Feridun Dorak teleur. Al in de kwartfinale werd in drie duels, waarvan twee in eigen huis, verloren van Trabzonspor.

Aleksandar Pilipovic
Göztepe SK bestaat grotendeels uit Turkse spelers. Vreemde eend in de bijt is de Serviër Aleksandar Pilipovic. De 30-jarige hoekspeler is op avontuur in Zuidoost-Europa. Pilipovic heeft in zijn thuisland bij RK Partizan Dunav Osiguranje jarenlang Europees handbal gespeeld.

In het weekend van 19/20 november mag Hurry-Up zich opmaken voor Turkse taferelen. De ploeg uit Zwartemeer speelt eerst het uitduel. De beslissing valt een week later op eigen bodem.

Advertentie

https://www.youtube.com/watch?v=4vBiIwfbZpw
De Drenten mogen voor de vierde keer in de clubgeschiedenis opdraven in Europa. De nieuwe club van prijzenpakker Martin Vlijm eindigde op een knappe derde plaats in de kampioenspoule. Even leek Hurry-Up af te moeten zien van deelname aan het bekeravontuur, maar daar kwam de club op terug.

Dispensatie voor hal
Vorig jaar verspeelden de oranjehemden een in eigen huis verkregen voorsprong tegen het Luxemburgse HC Berchem. De club hoopt de thuiswedstrijd opnieuw te kunnen spelen in de Concrete People Arena in Zwartemeer. De hal is door de Europese handbalbond afgekeurd. Hierop heeft de club een verzoek tot dispensatie ingediend .

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Göztepe SK
Advertentie