Hurry-Up wint openingsduel van HandbalNL League

De eerste koploper van de HandbalNL League is Hurry-Up. De Zwartemeerders trokken in het openingsduel met Tachos aan het langste eind: 29-21.

In de eerste helft maakte de thuisploeg het verschil. Met zijn vijfde bepaalde Brent Riksten de ruststand op 18-11.

Na de pauze deden de gasten uit Waalwijk wat terug. Joep Hamers maakte de 18-14 waarna Hurry-Up weer moest aanzetten. Bij 22-15 was de marge weer zeven goals.

Suelmann op de cirkel
Namens de eerste koploper van de HandbalNL League viel Ronald Suelmann (foto) op. Door blessures van Valter Soares en Sjoerd Boonstra en een directe rode kaart voor Wouter Pronk, na een overtreding op Espen Klomp, werd de dertiger op de cirkel gezet. Daar vond Suelmann drie keer het net.

Namens de bezoekers uit Waalwijk maakte Nick Veltman vier doelpunten. Thijs van der Kamp, Klomp en Max Voermans kwamen in Drenthe tot drie doelpunten terwijl Tachos-doelman Milan van der Bruggen in de tweede helft sterk inviel.

Zondagmiddag
Met twee punten gaat Hurry-Up voor even aan de leiding. Competitiegenoten Aalsmeer en Volendam komen elkaar zondagmiddag om 14:00 tegen.