Skip to main content

Spelers Hurry-Up naar nieuw herenteam DOS

Mart Aalderink, Robbin Kuhl en Ruwan Karstenberg komen na de zomer uit voor DOS. De spelers van het reserveteam van Hurry-Up, dat als promovendus in de eerste divisie nacompetitiehandbal op een haar na miste, gaan uitkomen in een nieuw team.

Advertentie

Naast de spelers van Hurry-Up 2 maken drie oud-eredivisiespelers hun rentree op het handbalparket. Jeffrey Kiers, Peter Witting en Arnold Posthuma zijn in het nieuwe seizoen te zien in het rood van de ploeg uit Emmer-Compascuum. Een aantal dorpelingen complementeren de ploeg, dat direct instroomt in de landelijke hoofdklasse A.

Bekerwinnaars in hoofdklasse
Momenteel is het bestuur nog op zoek naar een trainer/coach. “Maar we gaan ervan uit dat dat allemaal op tijd in orde komt”, verzekert voorzitter Homme Hof. De naam van Henk Schimmel gonst door de wandelgangen. De Zwartemeerder was lange tijd coach van het tweede team van Hurry-Up. Of de toptrainer haalbaar is moet uitwijzen.

Zeker Aalderink is een ervaren kwaliteitsinjectie voor de gloednieuwe hoofdklasser. De 30-jarige linkerhoekspeler maakte de opmars van Hurry-Up vanuit de eerste divisie mee. In 2011 won Aalderink de handbalbeker ten koste van rivaal E&O. Ook Posthuma stond in die bekerfinale in het veld namens de oranjehemden.

Over een andere boeg
Het nieuwe herenteam van DOS is gevolg van de koerswijziging van de club uit Emmer-Compascuum. Terwijl de damesploeg vanaf 2008 in razend tempo de topsportladder beklom, verlieten veel Emmer-Compascuumse mannen de club. Eind maart trok het bestuur aan de noodrem. De eredivisieploeg doet bewust drie stappen terug, terwijl er meer geld vrij komt voor de heren- en jeugdkant.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Hans Khoe, Hurry-Up

Advertentie

Join the discussion 10 Comments