JMS Hurry-Up moet toch buigen voor OCI-Lions

JMS Hurry-Up heeft vandaag niet voor een stunt kunnen zorgen in de kampioenspoule. In Zwartemeer kon de ploeg van Joop Fiege ruim 20 minuten weerstand bieden maar moest daarna toch echt zijn meerdere erkennen in de regerend landskampioen OCI-Lions. Na een ruststand van 12 – 16 eindigde het duel in 23 – 34.

Eerste helft
Hoewel de wedstrijd in de openingsfase gelijk op gaat is het toch vooral Hurry Up dat het initiatief neemt. Lions kan tijdens normale aanvallen eigenlijk nauwelijks potten breken en het zijn dan ook voornamelijk de snelle tegenaanvallen die hen in de wedstrijd houden. Na tien minuten spelen weten de Limburgers toch een klein gaatje te slaan door dankbaar gebruik te maken van een twee minuten tijdstraf aan Hurry Up zijde (4 – 6).

Waar Hurry Up in de beginfase wel raad wist met de offensieve dekking van de Lions sluipen er nu toch de nodige slordigheidjes in. Met een stand van 5 – 8 grijpt Joop Fiege naar een time-out. Deze heeft direct het gewenste effect. Hurry Up herpakt zich en komt terug tot 8 – 9. In de fase daarna kan Lions opnieuw uitlopen. De teams gaan naar de kleedkamer met een stand van 16 – 12.

Tweede helft
In de eerste tien minuten van de tweede helft verzuimt Hurry Up mee te komen met de Limburgers. OCI-Lions komt in een zetel te zitten en de Zwartemeerder verliezen zichtbaar steeds meer het geloof in een goede afloop. Hurry Up moet uiteindelijk diep buigen voor de Limburgers die in de tweede helft op alle fronten beter waren: 25 – 34.

Door de overwinning verstevigd OCI-Lions haar koppositie in de kampioenspoule. JMS Hurry Up staat na het verlies nog altijd op de derde plaats.