Skip to main content

Hyperbelangrijk tussendoortje voor Aristos

In het gespannen gevecht om één eredivisieplaats reist Aristos vanavond af naar Den Hoorn. Tegen DIOS moeten de Amsterdammers zicht houden op groepshoofd Olympia’89/DOS’80.

Advertentie

Door de nipte nederlaag van Aristos is Oss (26-25) moet de eredivisionist in de achtervolging. De achterstand op Olympia’89/DOS’80 is twee punten. Het treffen met DIOS kan omschreven worden als hyperbelangrijk tussendoortje.

Bij een uitoverwinning op de eerste divisionist komt Aristos met een wedstrijd meer gespeeld te hebben op gelijke hoogte met Olympia’89/DOS’80. De kanshebber uit Oss komt in de laatste speelronde van de nacompetitie nog op bezoek in de hoofdstad.

Bevo 2
De eerste ontmoeting tussen Aristos en DIOS eindigde in een winstpartij voor de geel-blauwen. In Amsterdam klonk bij 24-22 het eindsignaal. Het betekende de eerste seizoenszege van Aristos.

Advertentie

Tussenstand poule B:
1. Olympia’89/DOS’80 2-4
2. Aristos 2-2
3. DIOS 2-0

In poule A is Bevo 2 al zeker van de eerste plaats en daarmee het recht om in de beslissende play-off met het groepshoofd van poule B te strijden om één plaats in de eredivisie. De reserveploeg uit Panningen wist alle duels met GHV en EHC te winnen en is met nog twee duels te gaan niet meer in te halen.

Quintus
Eerste divisionisten WHC/Hercules en Havas zijn al zeker van promotie. Eerstgenoemde formatie kroonde zich overtuigend tot kampioen. Havas eindigde op de tweede plaats in de reguliere competitie en profiteert van de verplichte degradatie van Quintus 2. De Heulse opleidingsploeg speelde zich veilig, maar moet door de duikeling van de hoofdmacht uit de BENE-League alsnog naar beneden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie