Skip to main content

“Iedereen is op hun hoede voor ons spel”

Natuurlijk baalt international Luc Steins (28) van de weggegeven punten op maandagavond tegen Zweden, maar de spelbepaler van Oranje wil twee dagen later vlak voor het begin van de hoofdfase vooral weer kansen zien.

Advertentie

“Dit soort wedstrijden worden op details beslist. Elke misser is er eentje. Ik mis ook aan het eind.” Steins loopt na de 29-28 tegen de titelhouder voor de camera van de bond niet voor zijn verantwoordelijkheden weg. “We gaan zeker kritisch naar de eindfase terugkijken.”

Tijdens de Golden League
“Maar”, klinkt het dan stelliger. “Niet te lang. Er komen nog mooie en belangrijke wedstrijden aan. Hier moeten we niet in blijven hangen, want we zitten nog in het toernooi.”

Samen met Dani Baijens is Steins in Duitsland de aanjager van de nationale ploeg. In de omschakeling, maar zeker ook vanuit een van de vele systemen spelen de Oranjemannen de dekking van de groepsgenoten op soms sierlijke wijze uiteen.

Advertentie

Nederland komt vanavond in Hamburg, gisteren heeft de nationale ploeg de trein naar Noord-Duitsland genomen, Denemarken tegen. Voor het EK sloot Oranje de Golden League af tegen de wereldkampioen. Tijdens de stevige nederlaag, 32-18, ontbrak de sluwe Steins met griep.

Europa laten genieten
Op het Europees kampioenschap is de rappe Limburger wel weer van de partij. Bij de laatste twaalf. De middenopbouwer van PSG besluit krachtig: “We hebben in de groepsfase Europa laten genieten van ons handbal. Iedereen is op hun hoede voor ons spel.”

Denemarken – Nederland begint om 18:00. Ziggo Sport zendt het EK-duel uit. Raymond Koning doet het commentaar.

Foto: FotoReza

Advertentie