Skip to main content

“Iedereen met verstand van handbal weet dat de dekking belangrijk is”

Ze is het slot op de deur bij de succesvolle formatie van Henk Groener: Kelly Dulfer. KIJK TV zocht de lange stopper en teamgenoot Inger Smits op in Oldenburg. Daar sprak de dekkingspecialist over haar rol in de verdediging.

Advertentie

“Tuurlijk wil je aanvallen, maar op dit moment vind ik het prima in de dekking”, vertelt Dulfer tijdens een bezoekje van de tweemanscameraploeg van KIJK TV. “Ik focus me volledig op de verdediging. Er zijn speelsters beter in de aanval. Op dit moment”. In de Bundesliga bij VfL Oldenburg maakt Kelly Dulfer veel doelpunten vanaf linkeropbouw. Met Estavana Polman en Lois Abbingh is de concurrentie moordend op de schutterspositie.

“We zijn één team en als we het als team goed doen dan kan ik ermee leven”

Vanuit de selectie krijgt Dulfer genoeg erkenning. Ondanks dat ze stiekem altijd het vuile werk mag opknappen en in de aanval plaats maakt voor een van de WK-sterren. “Ben wel gewend dat de aandacht altijd naar de doelpuntenmakers gaat”, zegt de pas 22-jarige blokker. “Iedereen met verstand van handbal weet dat de dekking belangrijk is. We zijn één team en als we het als team goed doen dan kan ik ermee leven”.

Een beetje jaloers
Dulfer en Smits spelen sinds de zomer van 2015 voor het Duitse VfL Oldenburg. Waar Dulfer een spannende zomer tegemoet gaat, lijkt Smits als reserve de Olympische Spelen te missen. “Tuurlijk baal je, je wilt er als topsporter bij zijn”, reageert de Limburgse begrijpelijk. “Het is een droom. Als Kelly het gaat meemaken, dan ben je wel jaloers. Daar ben ik heel eerlijk in. Aan de andere kant: m’n vader wees me erop in welke tijd ik erbij kom. Het team is nu heel sterk. Ben blij met elke training die ik met het Nederlands team mee mag maken”.

“Een medaille is mogelijk”

Terwijl huisgenoot Inger Smits in augustus de voorbereiding start met haar club, stapt hoogstwaarschijnlijk Dulfer op het vliegtuig naar Brazilie. “Ik hoop dat we voor de medailles mee kunnen doen”, laat de voormalig speler van Quintus en DOS weten. “Denk dat alle teams van elkaar kunnen winnen en verliezen. We horen zeker bij de kanshebbers. Een medaille is mogelijk!”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jasper Steenhuis 

Advertentie

Join the discussion 23 Comments