Skip to main content

IHF-voorzitter nuanceert aangekondigd harsverbod

Hassan Moustafa, de voorzitter van de Internationale Handbal Federatie (IHF), heeft zijn plannen voor de introductie van een wereldwijd harsverbod genuanceerd. Het zou slechts om een idee gaan, zo meldde hij aan Sky. 

Advertentie

“De introductie van een zelfklevende bal en het gerelateerde harsverbod zijn slechts een idee”, verwijst Moustafa naar de testfase in 2017. “We zullen in overleg gaan met alle betrokkenen en dan met name spelers en speelsters. Mochten we dan tot de conclusie komen dat hars van essentieel belang is voor het handbal, dan zullen wij de bestaande regels niet aanpassen.”

Kritiek
Moustafa kreeg de nodige kritiek toen hij uitsprak te streven naar een harsloze handbalsport. Handbalcommentator Sefan Kretzschmar van SPORT1 hekelde het aangekondigde verbod, vooral omdat het naar zijn idee was bedoeld om extra geld te verdienen aan de verkoop van een nieuwe zelfklevende bal.

Deal met Molten
IHF heeft Molten de opdracht gegeven een zelfklevende bal te ontwikkelen die het gebruik van hars onnodig maakt. Bij de deal was een bedrag van één miljoen dollar gemoeid.

Advertentie