Skip to main content

IJslandse legende alweer aan de bak

By 4 mei 2020Voorpagina

Enkele dagen nadat Gudjon Valur Sigurdsson (40) deelde te stoppen als actieve speler heeft de IJslandse legende alweer een nieuwe job gevonden. Hij gaat aan de bak als hoofdtrainer van tweede Bundesliga-club VfL Gummersbach.

Advertentie

Als linkerhoekspeler was Sigurdsson zeer succesvol. In clubverband werd hij onder meer landskampioen van Duitsland, Spanje en Frankrijk. De IJslander droeg het shirt van topclubs als Rhein-Neckar Löwen, FC Barcelona, THW Kiel en PSG.

Tussen 2005 en 2008 speelde Sigurdsson voor VfL Gummersbach. Bij die club zal hij een doorstart maken als hoofdtrainer. De meervoudig landskampioen van Duitsland, in 1991 voor het laatst, degradeerde in 2019 naar het tweede niveau.

Beijing
Sigurdsson maakte onder meer deel uit van de IJslandse ploeg die in 2008 zilver pakte op de Olympische Spelen in Beijing. In bijna 400 interlands voor zijn land scoorde de rappe flankspeler 1879 doelpunten. Sigurdsson droeg 21 jaar het shirt van IJsland.

Vierde
Bij VfL Gummersbach volgt de linkerhoekspeler van weleer Torge Greve op. De blauw-witten eindigden afgelopen seizoen, vroegtijdig afgebroken door de uitbraak van het coronavirus, op de vierde plaats. Met HSC 2000 Coburg en TUSEM Essen kent de tweede Bundesliga twee promovendi.

Advertentie