Skip to main content

“Ik hoop dat VZV schrikt van de bal en dat we voor kunnen komen”

Het bekertoernooi bij de vrouwen telt nog één hoofdklasser: WHC. Eredivisionist VZV doet vanavond harsloos Hengevelde aan. “We hebben een voordeel: zij hebben geen beelden van ons.”

Advertentie

Het WHC van trainer/coach Egon Floors (48) piekte in de regiofinale op het juiste moment. Door tweede divisionist Bentelo te verslaan plaatsten de Overijsselaars zich voor het landelijke bekertoernooi. “Nog iets moois in een al goed seizoen voor ons”, vertelt Floors.

“Het leeft wel in het dorp. De hal kleden we mooi aan en er is een omroeper. Dat is VZV natuurlijk gewend bij alle competitiewedstrijden, maar voor ons is vanavond een speciale wedstrijd”, vervolgt de oefenmeester uit Enschede. “Iedere goal gaan we vieren.”

Verschil op vijf houden
Met OBW is WHC in de hoofdklasse B verwikkeld in de titelstrijd. “Dat leeft nog meer binnen de groep, maar voor vanavond hoef ik de meiden – allemaal uit het dorp – niet te motiveren. We hebben niets te verliezen. Al ken ik de groep goed. Als we het verschil op bijvoorbeeld vijf houden, dan is het eerste dat de meiden zich na de wedstrijd in de kleedkamer afvragen waarom we niet hebben gewonnen.”

Advertentie

In de competitie heeft WHC na dertien wedstrijden drie punten minder dan de koploper uit Zevenaar. “We proberen zo snel mogelijk in balbezit te komen. Vaak zijn we in de omschakeling succesvol. Het komt voor dat we in de hele wedstrijd maar een minuut of tien in balbezit zijn.”

Nu nog geen regel
Op papier is het klasse verschil tussen achtste finalisten WHC en VZV, derde in de eredivisie, groot. “We hebben een voordeel: zij hebben geen beelden van ons”, grapt Floors. Hij heeft zelf wat partijen van de Noord-Hollandse tegenstander op internet opgezocht. “Ook spelen we zonder hars.”

“Ik hoop dat VZV schrikt van de bal en dat we voor kunnen komen”, deelt de trainer/coach van WHC. Alle ploegen in de hoofdklasse B spelen zonder het kleefmiddel. “Ik hoor verhalen dat vanaf de achtste finale met hars gespeeld moet worden. Dat is nu nog geen regel en ben ik blij mee. Het is ook de charme van de beker. Laat VZV maar bewijzen dat ze ook zonder hars veel beter zijn dan een hoofdklasser.”

Sporthal De Marke
WHC – VZV begint vanavond in sporthal De Marke om 20:00. In Kwintsheul daagt Quintus 3, de enige tweede divisionist in het bekertoernooi, titelhouder HC Groot Venlo uit.

Advertentie