Skip to main content

In Barger-Compascuum en Borne wordt weer op het zand gespeeld

By 2 augustus 2020Beach Handball, Voorpagina

Waar veel ploegen in de top de voorbereiding op het zaalseizoen zijn gestart, wordt er na de uitbraak van het coronavirus en versoepeling van de voorschriften ook weer gespeeld op het zand. In Barger-Compascuum en Borne.

Advertentie

De officiële Beach Tour van het NHV telt dit kalenderjaar één toernooi. Nadat er door de Beach Tour van 2020 een streep is gegaan, zijn in het weekend van 4, 5 en 6 september in Borne de eerste en enige punten voor de ranglijst van 2021 te winnen.

In het Drentse Barger-Compascuum werd gisteren voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer gespeeld op het zand. Thuisclub HVC organiseerde voor tien deelnemers de HVC Summer Cup 2020.

Fraaie partijen
Doordat het toernooi na de versoepeling van de voorschriften – zo waren er binnen de lijnen geen restricties – pas gepland is kon de toernooiorganistatie niet voldoen aan de eis van het NHV om twee maanden van te voren het NK Kwalificatietoernooi aan te melden bij de bond. Daardoor kon er door de teams in Barger-Compascuum geen punten voor de Beach Tour gepakt worden.

Het aanwezige publiek in Drenthe, dat anderhalve meter afstand moest houden en bij binnenkomst de handen moest desinfecteren, kreeg een aantal fraaie partijen voorgeschoteld. Bij de dames versloeg de thuisploeg het Overijsselse Broekland in de finale.

HVC en Donar
Ook aan de mannenkant ging het goud naar HVC. De ploeg in het oranje, in de zaal actief in de tweede divisie, was in de eindstrijd pas na het nemen van shoot-outs te sterk voor Donar uit Hengelo.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie