Skip to main content

In België wil topschutter Poot zich bewijzen

Bij Hellas kunnen ze nog een aantal weken genieten van de productiviteit van Martijn Poot (23). Vanaf de zomer wil de eredivisietopschutter laten zien ook in de BENE-League goals te kunnen maken.

Advertentie

Een week geleden maakte het Belgische Hubo Handbal de komst van Poot bekend. “Via mijn trainster Maura Visser, die ook spelersmakelaar is, ben ik in gesprek gekomen met Hubo Handbal”, legt Poot uit. “Al heb ik Peter Portengen al eerder op de tribune gezien.”

De linkeropbouwer van Hellas maakt ze dit seizoen makkelijk waardoor Poot zin kreeg in een transfer naar de BENE-League. “Bij Bevo en ook Quintus is het om uiteenlopende redenen niet gelukt. Corona, fitheid en het gebrek aan vertrouwen”, legt hij uit. “Terug bij Hellas heb ik de juiste vorm weer gevonden. Het voelt vertrouwt om met de jongens die ik al van vroeger ken te spelen. Daarnaast is de selectie van Hellas smal waardoor ik ook als het eventjes niet lukt in het veld moet blijven staan.”

Uren draaien
Bij Hubo Handbal zal de concurrentie weer groeien. Dat schrikt Poot dit keer niet af. “Ik vind het een interessante club, omdat ze bij Hubo Handbal veel trainen. In tegenstelling tot andere clubs in België. Daar gaat het vaak vooral om de centjes en prijzen winnen. Met Peter voor de groep wil Hubo Handbal investeren in spelers die graag uren maken.”

Advertentie

“Dat was voor mij ook een vereiste. Meer trainen dan ik nu bij Hellas doe. Als ik een stap zou maken dan wilde ik het ook professioneler gaan benaderen. Handbal komt op één”, zegt Poot gretig. “Er is na mislukte avonturen bij Bevo en Quintus wel een beetje bewijsdrang bij me. Ik wil laten zien dat ik de vorm van Hellas kan meenemen naar de BENE-League.”

Top-4
De sterke schutter is in Den Haag blij met de hulp van oud-international Visser. “Zij heeft gespeeld onder Peter en denkt dat ik veel aan hem kan hebben. Toen Maura mijn leeftijd had wilde ze ook graag beter worden. Ik heb veel zin in het nieuwe hoofdstuk.”

Voor Poot de bladzijde gaat omslaan, wacht de titelstrijd in de eredivisie. Hij besluit behoudend: “Als we met Hellas in de top-4 eindigen hebben we het knap gedaan, denk ik. We werken met een kleine groep. De concurrentie heeft meer kwaliteit op de bank zitten.”

Foto: FotoReza

Advertentie