Skip to main content

In cijfers: Vier WK-uitblinkers uitgelicht

By 19 december 2023december 22nd, 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Acht keer winst, één maal dikgedrukt verlies. Wat zeggen de cijfers verder over het wereldkampioenschap van Nederland? Vier uitblinkende Oranjedames uitgelicht.

Advertentie

Yara ten Holte
Met 79 reddingen stopte Ten Holte bijna de meeste ballen dit WK. Alleen de Tsjechische Petra Kudlackova van Tsjechië hield meer tegen: 87 schoten. Met 38 procent ligt het stoppercentage van de goalie van Odense wel hoger dan dat van Kudlackova.

Van alle doelvrouwen die in de top-5 zijn geëindigd hebben slechts twee positiegenoten een hoger stoppercentage dan Ten Holte. Dat zijn Silje Solberg (40 procent) én Rinka Duijndam (39 procent).

Angela Malestein (foto)
De rechterhoekspeler van het Nederlands team is op plaats drie op de topschutterslijst geëindigd. Malestein maakte op het WK 47 doelpunten. Alleen Marketa Jerabkova (63) en Henny Reistad (52) deden het beter dan de linkspoot van Ferencvaros. Malestein verzilverde de allermeeste strafworpen van allemaal: 22 van de 25.

Advertentie

Kelly Dulfer
Al heel het wereldkampioenschap in het lijstje met beste verdedigers: Dulfer. Goed voor dertien blocks en elf steals. Alleen clubgenoot Xenia Smits, net als Dulfer onder contract bij SG BBM Bietigheim, plukte er vaker een bal tussenuit: twaalf om elf.

Collega in het middenblok Yvette Broch staat op een andere ranking op plaats twee. De brunette werd negen keer met een tijdstraf naar de bank gestuurd. Daarmee bezet Broch positie twee. Met elf tijdstraffen ging Andrijana Popovic van Montenegro er vaker af.

Bo van Wetering
Van alle WK-gangers met negen gespeelde wedstrijden heeft linkerhoekspeler Bo van Wetering het hoogste schotpercentage. 80 procent van de schoten van de Noord-Hollandse gingen binnen. In totaal kwam Van Wetering, vanaf aanstaande zomer bij Györ onder contract, tot 38 doelpunten.

Foto: FotoReza

Advertentie