Skip to main content

“In de belangrijke reeks wil ik weer in de juiste vorm zijn”

Terug in de eredivisie maakt René de Bakker (26) opvallend makkelijk doelpunten voor Quintus. De rechterhoekspeler uit Wateringen heeft zin in de titelstrijd. “Als ik nu twee balletjes mis kijken ze me raar aan.”

Advertentie

Vaker dan eens heeft De Bakker dit jaar in het wit-groen de dubbele cijfers gehaald. “Ik had in het begin een heel goede fase. Als hoek zijnde word je in de eredivisie toch wat makkelijker vrijgespeeld. Scoren is dan een tweede”, aldus De Bakker.

Hij maakte de uitdagende jaren van Quintus in de BENE-League mee. “Een heel ander niveau. Dan sta je tegenover semi-profs. Die handelen toch wat sneller en delen klappen uit”, herinnert de linkspoot zich. “Het heeft me wel geholpen te groeien. Lang stond ik achter Alex Koop, maar ook toen pakte ik minuten tegen de beste ploegen van Nederland en België mee.”

Belletje van Aalsmeer?
“In de C-jeugd ben ik bij Quintus begonnen en heb alle teams doorlopen. Ik ga hier ook nooit meer weg. Dat weet ik zeker. Heb veel plezier met de jongens en het is ook slechts een paar minuten fietsen. Zo is de combinatie met werk goed te doen”, legt De Bakker uit. Hij is directielid van Gebroeders Nederpel Potplanten. Een bedrijf in Wateringen dat gespecialiseerd is in potchrysanten. “Als ik het bij bijvoorbeeld Aalsmeer had willen proberen was ik veel tijd kwijt aan reizen en was de combi met werk veel moeilijker. Nu moet ik al haasten.” 

Advertentie

“Aalsmeer heeft me ook nooit gebeld, hoor. Die hadden meer interesse in Alex.” De Bakker lacht veel en wisselt dat af met een aangename babbel. “Plezier in mijn hobby is het allerbelangrijkst, want er zit een hoop tijd in. Geld verdien ik er niet mee. Als ik het tot het tweede van Quintus had geschopt was ik daar tevreden mee geweest. Ook daar spelen vrienden van me.” 

Lat hoog gelegd
De Bakker: “Mijn neef en compagnon in het bedrijf Chris de Bakker gaat aanstaande zondag toevallig weer wat minuten maken bij Quintus 2. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Ook Ard Vollebregt en zelfs Collin de Vette hebben het tweede al geholpen. Het is mooi dat die gasten lid blijven.”

Mede door de scoringsdrift van De Bakker staat de hoofdmacht van Quintus op één punt van koploper Houten. “Al gaat het bij mij de ene week beter dan de andere. Door het goede begin heb ik de lat hoog gelegd. Als ik nu twee balletjes mis kijken ze me raar aan”, zegt hij met een knipoog. “Als ik uit m’n slof schiet zeggen ze blij te zijn dat ik weer terug ben. De jaartjes in de BENE-League blijken toch geholpen te hebben!”

Vier kanshebbers
“De aankomende periode spelen we een aantal belangrijke wedstrijden. We moeten nog naar Hellas toe, spelen tegen Houten en WHC/Hercules. Aanstaand weekend kunnen we ons ook zo maar in Vrone/Berdos verslikken. Er zitten soms lastige wedstrijden tussen”, geeft de Bakker toe. “In de belangrijke reeks wil ik weer in de juiste vorm zijn.”

“Met de kwaliteiten in het team moeten we een serieuze gooi naar de titel in de eredivisie kunnen doen”, besluit De Bakker met bravoure. “Dan moet alles kloppen. Niet alleen bij mij op de rechterhoek, maar op alle posities. Er zijn vier kanshebbers op het kampioenschap en als je op je bek gaat kan dat zo maar grote gevolgen hebben.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie