Skip to main content

In de BENE-League kan Schneider eindelijk om iets tastbaars spelen

Veel spelers in de BENE-League dromen van de stap naar Duitsland. Anderhalf jaar geleden koos Lucas Schneider (28) voor de omgekeerde route en daar heeft de rechteropbouwer van Volendam geen spijt van.

Advertentie

Als jeugdproduct van TuS Ferndorf speelde Schneider al langer met de gedachte een club buiten de Duitse grens op te zoeken en toenmalig ploeggenoot Rutger ten Velde bracht de linkspoot op een idee. “Hij stelde voor mijn naam eens bij zijn oude club Volendam te laten vallen”, legt Schneider uit. “Van het een kwam het ander.”

Met TuS Ferndorf knokte Schneider jarenlang tegen degradatie. “Bij Volendam speel je om prijzen. In de lente deden we mee in de finale om de landstitel. Dan weet je: als je wint is het klaar. Dan ben je uitgespeeld en heb je het hoogst haalbare behaald. Dat is in Duitsland heel anders.”

Verrast door niveau
Hij zag wonen in Amsterdam helemaal zitten, maar koos voor een beschikbaar appartement van Volendam in het dorp zelf. “Ik combineer spelen in de BENE-League met werken voor een sponsor van de club. Podobrace van oud-speler Joey Duin. Ook hij was actief in Duitsland en geeft me alle ruimte om ook voor Volendam te presteren.”

Advertentie

“Het niveau van de competitie heeft me verrast”, vervolgt Schneider. “Ja, bijvoorbeeld de tweede Bundesliga is veel professioneler, maar clubs in de BENE-League maken daar stappen in. Bij het Nederlands team spelen jongens uit de competitie of die er zijn doorgebroken. Dat is geen toeval.”

De BENE-League winnen
Soms houdt hij een balletje vast en als de nood hoog is haalt Schneider de trekker over. “Bij Volendam ben ik inmiddels een van de oudste spelers. Het is de cirkel van het leven, haha”, lacht de Duitser. “Vorig seizoen verloren we wedstrijden in het slot. Dat gaat dit jaar beter. Alle jongens zijn gebleven en ook zijn er gerichte versterkingen gedaan. Ons doel is de BENE-League winnen.”

“Er wordt van mij verwacht dat ik wat rust in de ploeg breng. Zeker de laatste jaren bij TuS Ferndorf speelden we vaak tegen degradatie. Ik ben gewend om onder veel druk te spelen. Bij Volendam ben ik een van de eerste spelers die kalm moet blijven”, legt Schneider uit. “Ik waardeer het vertrouwen van de coach. Wie wil er niet bijna een uur spelen en belangrijk zijn?”

Gegroeid sinds Supercup
En als de BENE-Leaguetitel toch aan de neus van huidige koploper Volendam voorbij gaat? “We moeten uitstralen dat we alle mogelijke prijzen willen pakken. Dat is bij de Supercup mislukt, maar we zijn gegroeid. Staan niet voor niets eerste. Ik wil nu ik in Nederland ben voor al het tastbare gaan.”

Foto: FotoReza

Advertentie