Skip to main content

In de eredivisie valt voor doelman Prijs alles op zijn plek

Het heeft even geduurd, maar doelman Patrick Prijs (37) heeft de eredivisie gehaald. Namens PSV is hij in de eerste twee maanden van de competitie belangrijk gebleken.

Advertentie

Voor Prijs in Eindhoven terechtkwam heeft hij voor Swift Helmond, Habo’95, Apollo en GHV gespeeld. “En vorig jaar was PSV op zoek naar een extra doelman voor in de eredivisieploeg en dat paste mij wel”, aldus de goalie van de rood-zwarten.

Tien dagen geleden met koploper DFS Arnhem op bezoek in Noord-Brabant piekte Prijs. “Ja, ik kijk met een tevreden gevoel terug op die wedstrijd. Ik kon me met stops onderscheiden en dat hoop je toch als keeper. Dat je de ploeg kunt helpen”, legt de inwoner van Helmond uit. 

Verschillende clubs en ook niveaus
Pas in 2021 debuteerde Prijs namens GHV in de eredivisie. “Ik heb wel naar het hoogst haalbare gestreefd, maar niet altijd geluk gehad bij de clubs waar ik speelde”, vertelt de doelman. “Soms kreeg ik niet het vertrouwen van de coach en twee keer, een keertje bij Habo’95 waarmee ik twee seizoenen in de eerste divisie speelde en later in Goirle, viel het team uit elkaar. Moest ik weer op zoek.”

Advertentie

“Ik denk dat ik dit niveau altijd wel in me heb gehad”, zegt Prijs. “Het lezen van spelers en uitstralen van rust zijn punten die ik bij PSV heb proberen te ontwikkelen. Lichamelijk ben ik minder fit dan tien jaar geleden, maar ik denk wel dat ik meer ballen stop. Dat komt ook door de ervaring die je door de jaren heen bij de verschillende clubs en op andere niveaus opbouwt.”

Terug naar hoofdklasser?
Het is voor Prijs een uitstekende keuze geweest om in de zomer van 2022 bij PSV aan te sluiten, want na het bewogen jaarbij GHV trainde de keeper even mee bij oude liefde en hoofdklasser Swift Helmond. “PSV is weer een andere club, maar ik heb laten zien wat ik op dit hoge niveau in mijn mars heb. Ook staan we dit seizoen al op zeven punten. Iedereen neemt de ervaring van het vorige jaar op hoog niveau mee.”

“Al maken we nog te veel foutjes”, besluit hij kritisch. Prijs streeft nog steeds naar meer. “Dat heeft ook te maken met de smalle selectie. Dan wil ik met extra reddingen het team een zetje geven. Zodat we eerder dan vorig seizoen veilig zijn en misschien wel op meer kunnen hopen.”

Foto: FotoReza

Advertentie