Skip to main content

In Deurningen zweet koploper VOC alleen in openingskwartier

By 27 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Voor de zestiende keer dit seizoen heeft koploper VOC gewonnen. In Deurningen werd het vanavond bij DSVD na een taai begin 33-43.

Advertentie

Alleen in het openingskwartier kreeg de thuisploeg de Amsterdammers aan het zweten. Dagmar Oude Voshaar maakte de 9-8 waarna trainer/coach van VOC Rachel de Haze een time-out aanvroeg.

Na 12-12 liep de landskampioen uit naar 13-20. Als middenopbouwer bediende Tess van Buren (foto) haar teamgenoten. Ze bepaalde na een mooie combinatie met rechteropbouwer Jette van Ingen de ruststand in Overijssel op 14-22.

Oranje
Na de pauze kwam de uitzege van VOC geen moment in gevaar. Bij 15-28 was het verschil het grootst. De veertigste van de Noord-Hollanders werd door Daphne Luchies gescoord (28-40).

De getalenteerde spelmaker staat op de longlist van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Tsjechië. Net als teamgenoten Alieke van Maurik, Loïs van Vliet en winterse aanwinst Judith van der Helm.

Plaats zakken
Met 32 punten gaat VOC nog altijd aan de leiding in de eredivisie. DSVD zakt een plaats, omdat concurrent Volendam met E&O op bezoek aan het langste eind trok (32-30).

Foto: FotoReza

Advertentie