Skip to main content

In Duitsland wordt vrolijk doorgespeeld

Waar veel competities een break inlassen en na het EK in januari verdergaan, is het in Duitsland nog niet gedaan met de pret. Tot en met 27 december staan er partijen op de kalender.

Advertentie

ASV Hamm-Westfalen ontving dinsdagavond in de DHB Pokal de koploper van de Bundesliga: SC Magdeburg. De thuisploeg, uitkomend op een niveau lager, ging bij 14-13 rusten met een verrassende voorsprong.

Met vier uit vijf en wat assists liet international Dani Baijens voor de pauze sterk spel zien. In de tweede helft stelde SC Magdeburg snel orde op zaken (17-24) en verliet bij 26-31 met een ticket voor de kwartfinale van de Duitse beker het veld.

Assistenten treffen elkaar
In de slotfase pikte Lars Kooij namens ASV Hamm-Westfalen een goal mee. De oud-cirkelspeler van Aalsmeer mocht invallen en wist in de break-out het net te vinden. In de verdediging werd Kooij op de uitstap neergezet.

Advertentie

Mark Bult, assistent bij SG Flensburg-Handewitt, heeft gisteravond in de competitie punt 24 en 25 opgepikt. Onder meer door acht doelpunten van de Zweed Jim Gottfridsson werd het MT Melsungen waar Arjan Haenen in de staf zit geklopt: 27-24 (13-11).

Vijf en vijf voor Versteijnen
In de tweede Bundesliga twee punten voor Niels Versteijnen. De rechteropbouwer van VfL Lübeck-Schwartau, die zich voor de oefenstage van Oranje eind december heeft afgemeld, zegevierde in eigen huis tegen DJK Rimpar Wölfe: 34-30 (18-13). Versteijnen kwam tot vijf goals en evenveel assists.

Landgenoot Rutger ten Velde heeft het gelijktijdig in shirt van TuS Ferndorf niet gered tegen koploper VfL Gummersbach: 42-25 (15-10). Zo trok Anel Mahmutefendic. assistent bij VfL Gummersbach, aan het langste eind. Ten Velde vond gisteravond twee keer het net.

Lees ook: Duitse Bundesliga opnieuw zonder toeschouwers

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie