Skip to main content

In Fasano kan LIONS de laatste zestien bereiken

By 9 december 2022Buitenland, Voorpagina

Sinds gisteren is LIONS in Italië. Vanavond en morgen speelt de BENE-Leaguewinnaar om een plaats bij de laatste zestien van de EHF European Cup.

Advertentie

Sidea Group Junior Fasano wordt dit weekend twee keer getroffen. LIONS speelt twee keer in Fasano, omdat de eigen hal in Sittard niet voldoet aan de eisen van de EHF.

Veel mankracht
In de vorige speelronde weken de Limburgers nog uit naar een andere hal in de regio. Dat kost veel mankracht, waardoor LIONS ervoor heeft gekozen bij de laatste 32 beide partijen in het onderkomen van Sidea Group Junior Fasano af te werken.

Sidea Group Junior Fasano staat derde in de Italiaanse Serie A. In de vorige ronde van de EHF European Cup rekenden de Italianen af met Hapoel Ashdod HC uit Israel. LIONS kende gelijktijdig geen enkele moeite met de kampioen van Bulgarije: HC Lokomotiv G. Oryahovitsa. Het werd 39-17 en 39-19 voor de formatie van de Duitser Christopher Jauernik (foto).

Advertentie

Vanavond om 19:00
LIONS draait goed in de BENE-League. Van de eerste vijftien competitieduels wonnen de Limburgers er twaalf. Alleen van koploper Achilles Bocholt en landskampioen Aalsmeer werd door de fusieclub, tweede op de ranglijst, verloren.

Vanavond om 19:00 openen Sidea Group Junior Fasano en LIONS het bal tegen elkaar. 24 uur later valt opnieuw in Fasano de beslissing. De winnaar van het tweeluik schaart zich bij de laatste zestien ploegen van de EHF European Cup. Eerder werden competitiegenoten Volendam en Hurry-Up al uitgeschakeld.

Visé
Het Belgische Visé is nog actief in het derde bekertoernooi van het continent. Door in Wezet met 24-31 te verliezen van ØIF Arendal lijkt de return morgen in Noorwegen een formaliteit.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie