Skip to main content

“In het dorp hier praten ze altijd over winnen, winnen, winnen”

By 25 oktober 2021november 2nd, 2021Achtergrond, Artikelen, BENE-league, Competities, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Topaanwinst van Volendam Evert Kooijman (25) laat in de eerste weken van de competitie zien de knaken waard te zijn. “Het halen van de Final4 van de BENE-League is ons doel.”

Advertentie

Na een moeizame start, drie punten uit vier duels, staat Volendam weer in het linkerrijtje. Bij de oud-landskampioen start nieuweling Kooijman wekelijks in de basis. “Precies de reden waarvoor ik hier naartoe ben gekomen: ik moet er iedere week staan en pieken”, vertelt de lijnspeler.

Met 47 doelpunten mag Kooijman zich zelfs de huidige topschutter van Volendam noemen. In de zomer is hij van titelhouder in de BENE-League Achilles Bocholt overgekomen. “In het dorp hier praten ze altijd over winnen, winnen, winnen. Dat is de afgelopen jaren niet gelukt. Ik hoop leiderschap te tonen en zo de ploeg scherp te houden.”

Met Oranje naar Noorwegen
De vorm van Kooijman is bondscoach Erlingur Richardsson niet ontgaan. De Limburger mag zich volgende week ter voorbereiding op het EK in 2022 bij de nationale ploeg melden. 18 van de 21 trainingsleden gaan mee naar Noorwegen waar op 6 en 7 november tegen het thuisland en Denemarken wordt geoefend.

Advertentie

“Toen ik bij Volendam binnen kwam vond ik al dat we veel goede spelers hadden. Dat is er in het begin niet uitgekomen. Nu zijn we constanter aan het worden. Het heeft even nodig gehad om aan elkaar te wennen”, legt Kooijman uit. Vorige week ging Quintus eraan en Initia Hasselt werd afgelopen weekend kansloos gelaten (31-20).

Niet achterover leunen
Sinds de uitzege op rivaal Aalsmeer (27-28) loopt het weer bij Volendam. “Terwijl er ook in die wedstrijd veel fout ging”, blijft Kooijman kritisch. “Veel jongens waren blij, maar het toont aan dat we niet achterover kunnen leunen. Elke wedstrijd is belangrijk. Het halen van de Final4 van de BENE-League is ons doel. Verliezen moet de uitzondering zijn.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie