Skip to main content

In leendienst bij de ‘Aussies’

De tropische verrassing in deze editie van de Limburgse Handbal Dagen is Sydney Uni HC. Voor de kampioen van Oceanië is het toernooi in Limburg het huzarenstukje van een Europese trip. Onder de lat bij de ‘Aussies’ een blonde, Hollandse jongen: Maikel Takken. “Misschien ga ik wel voor twee jaartjes naar Sydney”. 

Advertentie

“In de zomer ben ik in Sydney geweest. Daan Kulker en zijn vriendin zaten daar. Toen heb ik een paar keer meegetraind”, vertelt Takken vanuit z’n hotelkamer in Limburg. “Ze vroegen of ik eind december mee zou willen doen aan de LHD. Dat kon ik natuurlijk niet afwijzen”. Naast de doelman van Aalsmeer heeft onder meer Houten-speler Daan Versleeuwen zich voor drie dagen in de kleuren van de Australiërs gehesen.

“Ze vroegen of ik eind december mee zou willen doen aan de LHD”

De eerste twee wedstrijden werden door Sydney Uni HC en gastspeler Takken ruim verloren. Te verklaren volgens de 23-jarige sluitpost. “We spelen met heel veel nationaliteiten, dat is heel vet en leerzaam. Spanjaarden, Duitsers, een paar Nederlanders en zelfs een Argentijn”, somt hij vanaf z’n hotelbedje op. “Dan is het niet gek dat we verliezen van een team als Lions. Die zijn erg op elkaar ingespeeld. Als we een jaar lang samen zouden trainen, dan maken we echt kans”.

Spelen tegen Barcelona en Veszprem
De deelname van de blauw/gelen is onderdeel van een trip door Europa. Het collegeteam hoopt Europese handballers warm te maken voor een overstap naar de andere kant van de wereld. Maikel Takken, die op het hoogste niveau doorbrak bij het Drentse E&O, ziet veel voordelen. “Misschien ga ik wel voor twee jaartjes naar Sydney. Het is een hele gave stad en je kunt een leuk potje handbal blijven spelen”. Op het eigen continent kent het team weinig tegenstand. Bijkomend voordeel is dat Sydney Uni HC jaarlijks mee mag spelen op het WK voor clubteams, waar het giganten als Barcelona en Veszprem treft.

“Het is een hele gave stad en je kunt een leuk potje handbal blijven spelen”

Het multiculturele team van gastspeler Maikel Takken ontmoet vanavond om 19:00 HC Dukla Praha. Bij winst speelt Sydney Uni HC morgen om de vijfde en zesde plaats op de Limburgse Handbal Dagen. De Nederlander in vreemde leendienst zou handbalcollega’s aanraden eens over een overstap naar Australië te denken. “Het zijn leuke gasten en ze spelen leuk handbal. Speel je toch nog internationaal!”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jessica Fearnside (Sydney Uni HC)
Wil je meer informatie over spelen bij Sydney Uni HC? Mail naar info@sydneyunihandball.com.

Sporttape

Advertentie

Join the discussion 6 Comments