Skip to main content

In Portugal en Finland treft Oranje twee onervaren landen

By 11 oktober 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames openen deze week de weg naar een ticket voor het EK in 2024 tegen Portugal en Finland. Het zijn twee onervaren tegenstanders.

Advertentie

Op donderdagavond verwelkomt de ploeg van bondscoach Per Johansson (foto) Portugal. Het is het openingsduel van Nederland in groep 3. Ook Tsjechië zit in de poule van Oranje.

Nog nooit
In 2008 deed Portugal voor het eerst en laatst mee aan een eindtoernooi. Op het EK in Noord-Macedonië eindigde de aanstaande opponent van Nederland kansloos laatste in een groep met Oekraïne, Spanje en Noorwegen.

Onder leiding van de 58-jarige bondscoach José António Silva is de doelstelling duidelijk. Voor het eerst in vijftien jaar wil Portugal weer een startbewijs voor het Europees kampioenschap scoren. De kleine nederlaag in de lente tegen Roemenië (24-28) leverde geen WK-ticket op, maar gaf de Zuid-Europeanen wel vertrouwen voor de toekomst.

Finland, dat op zaterdagmiddag om 15:00 in Karis wacht, heeft nog nooit meegedaan aan een eindtoernooi. Een jaar geleden legden de Noord-Europeanen het in de eerste ronde van de WK-kwalificatiefase af tegen Oostenrijk (37-22 en 35-28).

HandbalNL.tv
Nederland – Portugal is morgenavond vanaf 19:30 te zien op HandbalNL.tv. Twee dagen later kun je de nationale ploeg tegen Finland op het open kanaal van Ziggo Sport bekijken.

Lees ook: Polman toch niet naar Nederland

Foto: Tina Kolthof

Advertentie