In return maakt LIONS veel goed, maar sensatie blijft uit

By 11 december 2022Buitenland, Voorpagina

Bij 24-34 voor LIONS hadden de Limburgers de zeperd van een dag eerder tegen Sidea Group Junior Fasano (25-35) bijna goed gemaakt. In de staart van de partij bij de laatste 32 van de EHF European Cup ging het alsnog mis voor de BENE-Leagueploeg: 27-35.

Met zijn zevende bracht international Jasper Adams (foto) het verschil tussen LIONS en de Italiaanse thuisploeg voor het eerst op de gewilde tien doelpunten. In de laatste drie minuten scoorde Sidea Group Junior Fasano nog drie keer, terwijl de fusieclub uit Sittard het bij eentje hield waardoor toch uitschakeling in Europa volgde voor LIONS.

Na rust (16-19) had LIONS gisteravond opeens de geest. In tegenstelling tot vrijdagavond pakte doelman Bram Kleijkers een aantal extra ballen. Aan de overkant waren Adams, Luca van Straaten en Jonas Dell scherp in de afronding.

De slechte beurt op vrijdagavond heeft LIONS genekt. Over twee wedstrijden heeft Sidea Group Junior Fasano het beter gedaan: 60 – 62. De Italianen gaan door naar de achtste finale van de EHF European Cup.