Skip to main content

Sfeermaker Dynamico moet kwartfinale aan LIONS laten

By 6 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Oss was vanavond uitgelopen voor de bekerpot tussen Dynamico en LIONS. In de eenzijdige achtste finale toonde de landskampioen geen genade met de enthousiaste thuisploeg: 17-33.

Advertentie

Vooral in de openingsfase zette LIONS de toon. Na een kwartier spelen stond eredivisionist Dynamico, overtuigend regiowinnaar in Noord-Brabant, al met 3-12 achter.

Tycho Kant
Toch weerhield het de Ossenaren niet er op eigen vloer een bekerfeestje van te maken. Iedere goal werd met gejuich begroet. Zo werkte Jordi van Erp, de enige speler van Dynamico met ervaring in de BENE-League, meerdere strafworpen achter de doelmannen van de Limburgers.

Na 7-20 bij rust werd het niet meer spannend. In de tweede helft kwam bij Dynamico A-junior Tycho Kant onder de lat. Door vermakelijke stops van de tiener konden de donkerblauwen de reeds opgelopen schade beperken.

Carnavalsweekend
De verliezende partij kan de polonaise doorlopen richting het carnavalsweekend, want Dynamico laat zich pas volgende week weer in de eredivisie zien. Voor kwartfinalist LIONS zich in het feestgedruis gaat begeven, neemt de formatie van Fred Michielsen het zaterdagavond op tegen concurrent in het linkerrijtje van de BENE-League Volendam.

Foto: FotoReza

Advertentie