Skip to main content

In ’t Veld is Kistemaker vrij en zelfs weer in vorm

Vrij en zelfs een beetje in vorm. Sinds Noëlle Kistemaker (20) zich in ’t Veld heeft aangesloten voelt ze zich weer lekker op het veld.

Advertentie

De rechterhoekspeler speelt dit seizoen niet voor SEW, maar concurrent VZV. “Na een half jaar gestopt te zijn miste ik het spelletje en kon moeilijk motivatie voor de sportschool vinden. Nadat VZV me vroeg is er nog wel een maand over heengegaan en uiteindelijk heb ik de club mijn ja-woord gegeven”, legt Kistemaker uit. 

“Vorige winter ging het mentaal niet goed met me en was het beter om afstand van SEW en de sport te nemen”, vervolgt de linkspoot meteen. “SEW ging verder zonder mij. Doordat ik niet aan de hoeveelheid trainingen kon voldoen wist ik later ook dat ik me daar niet moest melden.”

Flexibeler bij VZV
Kistemaker studeert Laboratoriumonderzoek in Amsterdam en heeft ook een bijbaantje als schoonmaker. “Soms is m’n agenda goed gevuld”, geeft ze toe. Bij SEW kon de rechterhoekspeler niet aan de trainingseisen voldoen. “Op een gegeven moment was ik alleen maar aan het haasten. Ik kon nog niet even aan tafel thuis eten. Bij VZV is de trainer flexibeler. Bijna iedere dag zit ik samen met mijn ouders en broer aan de keukentafel om de dag te bespreken. Dat voelt veel fijner.”

Advertentie

Bij VZV heeft Kistemaker haar draai gevonden. Ze scoort vaak en met plaats drie verrassen de wit-roden in de eredivisie. “Vorig jaar speelde de club tegen degradatie en dit jaar had ik een plek bij de eerste acht bedacht. Het team is erg leuk en ik denk dat er de juiste balans is tussen serieus trainen en soms een lolletje met elkaar maken. Daar was ik ook echt naar op zoek en aan toe.”

Trip naar Tenerife
In de tweede seizoenshelft volgt Zoë van Giersbergen het voorbeeld van Kistemaker. Ook zij ruilt het blauw-wit van streekgenoot SEW in voor het shirt van VZV. 

In de zomer kon aanwinst Kistemaker ook in Spanje terugkeren binnen de lijnen. “Ja, Tenerife”, begint ze uit te leggen. De plaatselijke eerste divisionist was op zoek naar een linkspoot en kwam via de website van de EHF, met SEW speelde de blondine in de EHF European Cup, bij de Noord-Hollandse uit. “Ik ben daar zelfs een aantal dagen geweest en wilde komen, maar ik had het gevoel dat de trainer me aan het lijntje hield. Hij schoof vragen van mij voor zich uit waarna ik zelf heb afgezegd. De voorbereiding stond op punt van beginnen.” 

Nederlands kampioen?
Onlangs stuntte VZV door landskampioen VOC op de eerste nederlaag van het seizoen te trakteren. “We maken al de grap dat we dan ook Nederlands kampioen kunnen worden, haha. Dat is natuurlijk te vroeg. Zover zijn we als team ook nog niet. Wel moeten we voor het halen van Europa gaan.”

Aankomend weekend ontvangt DSVD. De nummer zeven op de ranglijst. Kistemaker: “Vorig jaar een concurrent van VZV, maar dit seizoen moeten we dit soort tegenstanders pakken. We willen zo lang mogelijk bovenin meedoen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie