Skip to main content

In vreemde kleuren neemt Vijverberg alle punten in ’t Veld mee

By 16 december 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Het inhaalduel in de eredivisie tussen VZV en SEW is met een punt verschil gewonnen door de gasten: 29-30. Zo liet Michael Vijverberg gisteravond zijn vorige club met lege handen achter.

Advertentie

Vorig seizoen had de huidige trainer/coach van SEW nog de leiding over A-junioren van VZV. In de zomer besloot Vijverberg in Nibbixwoud voor zijn volle kans te gaan en dat leverde hem gisteravond in ’t Veld, een half uur rijden, twee punten op.

Van Splunter, Van der Geest en Veltrop
De thuisploeg in het wit-rood stond bij rust met een goal achter (13-14) en kwam na de pauze terug van een achterstand van drie treffers: van 17-20 naar 20-20. Meike van Splunter, een speelster met een verleden bij SEW, en aanwinst Pien van der Geest maakten er tijdens de inhaalwedstrijd ieder tevergeefs vijf.

In het slot hadden toch de gasten, met HandbaL Venlo en VOC in het gevecht om de landstitel, het meeste over. Ook met dank aan negen goals van SEW-opbouwer Eline Veltrop. Zo verliet Vijverberg stilletjes met beide punten ’t Veld.

Derde en plaats negen
Voor de vierde keer dit seizoen heeft VZV met één punt verschil verloren. Vorig weekend werd de formatie van de jarige hoofdtrainer Rolf Schulte tevens uitgeschakeld in de EHF European Cup. Waar SEW één punt minder heeft dan koploper VOC, is VZV op plaats negen in de eredivisie terug te vinden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie