Skip to main content

Initia Hasselt stuurt Vossen de laan uit

By 5 februari 2020BENE-league, Voorpagina

Initia Hasselt heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van Dylan Vossen. Dat meldt Tom van der Wilt in dagblad De Limburger.

Advertentie

Vossen uitte onlangs in de media kritiek op het wisselbeleid van coach van de BENE-Leagueploeg Jo Delpire. Initia Hasselt maakt een moeizaam seizoen door en staat in het rechterrijtje.

De club heeft besloten Vossen de laan uit te sturen. In het dagblad reageert de Limburgse spelmaker op zijn ontslag. “Als we pas in de laatste tien minuten zonder warming-up frisse jongens inbrengen, krijg je nooit het resultaat dat je wilt. De trainer vatte dat op als ondermijning van zijn gezag. Ik zag het als een noodkreet om iets te veranderen.”

Trouw
Vossen had eerder zijn mond opengetrokken richting Delpire en dit was de druppel voor de Belgische coach. Vossen: “Ik ben de enige die dat gedaan heeft. Ik vond dat ik daar gezien mijn status wel recht op had. Vorig jaar heb ik de club geholpen in de BENE-League te blijven en ik ben ook trouw gebleven toen het minder ging.”

Een jaar geleden vocht Initia Hasselt tegen degradatie uit de BENE-League. Dat deden de groenhemden zonder Joop Fiege. Ook de Nederlandse coach mocht vroegtijdig uit Hasselt vertrekken. Pas in de vijfde partij tegen KV Sasja wist Initia Hasselt degradatie naar de eerste nationale af te wenden.

LIONS
Vossen gaat snel op zoek naar een nieuwe club. De link met zijn oude club LIONS is snel gelegd, maar de Limburgers geven aan op dit moment geen interesse te hebben.

Foto: FotoReza

Advertentie