Skip to main content

Interim-coach SEW stopt al na één nederlaag

Al na één nederlaag stapt interim-coach van SEW Rik Boonkamp op. Dat meldt NH Sport.

Advertentie

Boonkamp werd na het ontslag van Arthur Langedijk naar voren geschoven. Na de 30-29 nederlaag in de play-offs tegen Volendam stopt de jeugdtrainer en vader van speelster Danique Boonkamp alweer.

Vrij bewegen in de groep
Na afloop van de partij tegen Volendam zouden er vanuit de spelersgroep geluiden zijn gekomen dat Boonkamp zijn dochter anders zou behandelen. In het Noordhollands Dagblad vertelt de interim-coach: “Toen ik er iets van opving en besefte welke kant dit op zou gaan, stond mijn besluit te stoppen helemaal vast. Ik wil dat Danique met plezier kan handballen en zich vrij binnen de groep kan bewegen.”

Boonkamp gaat verder in de krant: “Of die geluiden terecht of onterecht zijn? Dat maakt niet uit, ze waren er niet geweest als ik geen ‘ja’ had gezegd. Hadden we zaterdag ruim gewonnen dan hadden we het toen niet gehoord, maar dan was dat later gebeurd.”

Geen chemie?
Zo blijft het onrustig in Nibbixwoud. Ook het ontslag van Langedijk deed veel stof opwaaien. Waar SEW sprak over het ontbreken van chemie tussen de reeds ontslagen oefenmeester en de spelersgroep, sprak Langedijk dit stellig tegen. “Het is bullshit dat de chemie is uitgewerkt”, was de trainer tegenover NH Sport duidelijk.

Na drie duels staat SEW laatste in kampioenspoule 2. Alle partijen in de play-offs werden door de blauw-witten verloren.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie